Vahşi Yaşam Fotoğrafcılığı için 7 İpucu ve Bilmeniz Gerekenler

FOTOBLOG
1.Nerede ne bulacagını bilmek
70-300 mm gibi veya 300 mm prime bir lens ve tripod doğa fotoğrafciligi için ilk gereklilik,kareyi dolduran bir konu çok daha etkileyeci duracaktir.

Ancak bilmeniz gereken birşey daha varsa o da doganin kendisi ; doğal habitati bilmek çok önemli bir avantaj saglar,günün hangi saatlerinde nerede,hangi canlı'yı bulabilecegini bilmek çok büyük önem arz eder.


2.Araziye uyun :)

Kamuflaj veya ortama uygun elbiseler giyin,parfum sıkmayın,ve gündoğumu ben günbatımı saatlerinde mutlaka arazide olun,bu saatler en hareketli olduklari zamanlardir.



3.Aracınız varsa kullanın

Canlılara yaklaşabilmek doğa fotografciliginin en önemli unsurlarindan,eger ikinci maddeyi gerçekleştiremediyseniz,aracınızda durmak size avantaj saglayabilir.Saklanmak veya araziye uyum saglamak çok önemli.Vahşi canlılar enterasan şekilde insanlardansa araçları daha "tehlikesiz" buluyor,nedense :) Aracın motorunu durdurmak ve varsa lensin titreşim önleme özelligini kapatmak da daha keskin fotograflar çekmenizi saglayabilir. 


4Hayvanat Bahcesinde Antreman

Kendinizi doğaya salmadan önce yakınlarınızda bir hayvanat bahcesi veya doğal bir ortam varsa bunlari kullanmak sizi tecrübe sahibi yapabilir.




5.Göz göze,Diz dize Fotoğraflar :)

Canlılarda göz temasina girmek izleyen kişiye daha samimi bir görüntü verir,olabildigince yaklaşmaya hatta göz hizalarina kadar inmeye calışabilirsiniz,yine de tehlike sınırlarını aşmamaya dikkat etmek lazim,fazla yakınlaşma gereksiz samimiyet getirebilir :)

6.Hareketli Canlılarda Pan yapmak.

Bu teknik için büyük ihtimalle tripod'a ihtiyaciniz olacak ; düz bir paralel çizgide kadraji çevirerek,odak noktasini net tutarak ve gerisini kayan bir şekilde bulanıklaştırma yöntemine pan deniyor.

7.Daha iyi kompozisyonlar.

Kadraj karesini 9 eşit parçaya bölerek,konuyu saga veya sola alarak dogayi da kadraja katmak güzel görüntüler verebilir,kadrajin tam ortasina konulmuş kuş börtü böcük fotoğraflari her yerde zaten var :) ,yenilikler her zaman ilgi uyandirir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder