Portre fotoğrafcılığı için Bilmeniz Gereken 8 Püf Noktası.

FOTOBLOG

1.Gözlere odaklan: Portre fotoğrafında en başta istenen birşey varsa o da keskin gözlerdir.Manuel odaklanma seçerek modelin gözlerine odaklanın veya Af modda kullanırken odak noktası olarak gözleri seçin.Bunun için deklanşöre yarım basarak odak noktanızı belirleyebilirsiniz.




2.Prime veya Telefoto lens kullan: Geniş açı lensler çevresel portreler için iyidir ancak,tek bir kişinin portresini çekerken çokca bozulmaya neden olur ve fazla yaklaşırsanız yüzdeki hatları kaybedersiniz.

Porteler için iyi seçim 50mm gibi prime lensler veya 70-200 mm gibi telefoto lenslerdir.Klasik portre uzaklığı 50mm ve 85mm'dir .Bu lensler daha doğal hatları görüntülemenize ve daha doğal görünen fotograflar çekmenize olanak tanir.




3.Diyafram öncelikli modu seçin. Diyafram öncelikli mod size diyafram ayari yapmaniza olanak tanır de alan derinligini belirlemenizi saglar,bu şekilde siz de arkası flu görünen profesyonel görünümlü fotoğraflar çekebilirsiniz.Ancak bu kadar dar bir odak noktasında çalıştığınız için nereye odakladığınıza ekstra dikkat etmeniz gerekir,birinci kuralda belirtildigi gibi portre fotoğrafinda göz odagi birinci kural !



4.Pencere Işığı En doğal ışıktır : Pahali studyo aydınlatma setlerine ihtiyaciniz yok,bir pencere ve reflektör sizin için gereken harika doğal ışıgı sağlayabilir.Modelinizi ışıgin geldigi yöne dogru konumlandirmak.Ve beyaz-gümüş bir reflektör'le gölgeleri ayarlamak yeterli.

5.High-Key porteler: Son zamanda oldukça populer oldular.Bilinçli olarak fazla pozlanmış fotoğraflar bayan ve bebek model'lerde daha purussuz daha güzel bir görüntü veriyor.Bu ayarlamayi fotoğraf makinasi üzerinden degil photoshop gibi düzenleme yazılımlariyla yaparsaniz,detaylari kaybetmeden daha iyi görüntüler alabilirsiniz.



6.Bebek fotoğrafları: Konu bebek fotoğrafi olduğunda en dogru seçenek dogal ışık.İso hassasiyetini düşürerek en yüksek kalitede purussuz fotograflar alabilmek mümkün.


7.Çocuk fotoğrafları: Çocuk fotografciligi zor,fakat eglenceli.Fotoğraf seanslari kısa ve eglenceli olmali,onlara lens üzerinde kendi yansimalarini görebileceklerini söyleyin,bu göz kontağı kurmanin iyi bir yoludur.

Geniş açı lens kullanın ve gözlerine makinayi sokmadan çekin.Makinaya bakmadiklari zamanlarda çekmek daha dogal görüntüler verir.Deklanşör sesine alışmalarini saglamak da sizin için faydali olur.



8.Grup fotoğraflari : Makinayi sürekli çekim - burst moduna alın.En büyük farkı bu yaratir.Kalabalik bir insan grubunda herkesi takip edemediginizden,tek bir fotoğrafta bütün gözleri açık yakalayamazsınız.Sürekli çekim moduna almak size iyi fotoğrafi yakalama şansi verir.Hem bu şekilde gerektiginde fotograflari üst üste bindirme şansiniz da olur.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder