50mm Lens Almak İçin 7 Sebep

FOTOBLOG



Sebep 1 : Ucuzlar. Piyasada elbette çok üst kalite objektifler mevcut,ancak bir objektif alacak olduğumuz zaman ilk sorduğumuz şey fiyati oluyor :) Hem canon için hem de nikon için 50mm objektifler 300 tl civarinda.Fiyat / Performans oranina bakıldığında her iki marka için de 50mm en yüksek orana sahip lenslerden.

Sebep 2 : Profesyonel kalite. Fiyatini ögrendigimize göre artık kalitesini göz önünde bulundurmaya başlayabiliriz. Genel geçer bir kural olarak Prime ( zoom yapmayan,sabit) lens her zaman iyidir ! Peki neden ? İçerideki optik sayisi ne kadar azsa ve ne kadar az haraketliyse,o kadar gerçege yakin görüntü kalitesi aliyoruz.Bir diğer avantaji da cok düşük diyafram degerlerini mümkün kılıyorlar F1.8 F.2.8 gibi.Bu da ışıksız ortamlarda çok büyük bir avantaj saglıyor.

Sebep 3 : Hafifler. Çantanıza koyduğunuzu bile unutabilirsiniz.Veya dışarıya sadece body+50mm ile çıktıysaniz,body'nize sadece 200 300 gr agırlık eklemiş olursunuz.Hem çantanıza hem de boynunuza faydalı olabilir :)

Sebep 4 : Gözün görüş açısına çok yakın bir optik uzaklıktır. 50mm gözün görüş açısına o kadar yakındır ki yeni başlayanlar için harikadir ! Kullanıcıya vizörden degil de kendi gözünden görüyormuş gibi hissettirir.

Sebep 5 : Hızlılar. Optik sebeplerden ve agırlıktan dolayi jet hızında focus yapabilirler.Bagımlılık yapabilir :)

Sebep 6 : Çok amaçlılar. İster portre lensi olarak kullanın,ister makro yaparken kullanın,isterseniz manzara çekin,hatta sokak fotografciligi bile yapabilirsiniz.Her tür için en iyi lens olmadigi açık,ancak bir 50 mm ile herşeyi yapmak mümkündür.

Sebep 7 : Herkesin sevdigi harika bokeh'ler. Bokeh kelime anlami olarak arka planda oluşan ışık hareleri şeklinde açıklanabilir,ve tartışmasız her göze güzel görünürler.Düşük ışıkta,açık diyafram kullanabildiginizden,arka plani olabildigince bulanıklaştirir ve arka planda daginik ışıklar varsa harika bokeh'ler alırsınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder