Dslr İle Birlikte Almanız Gereken 4 Aksesuar

FOTOBLOG

Tripod konusunda bahsettigim gibi,iş sadece makinayi almakla bitmiyor,cektiginiz fotoğraf sayısı arttıkca ihtiyaçlar listesi de haliyle artıyor.Şimdi lazim olabilecek çok temel ihtiyaçları sıralayalim.

1.Çanta. Eger ilerleyen zamanlarda setinizi geliştirmeyi düşünüyorsaniz,en
baştan büyük bir çanta almak sizi ilerleyen zamanlarda ikinci bir çanta alma külfetinden kurtarmış olur ; body + 2 veya 3 lens alacak bir çanta alırsanız,genişlemek için yeterince yeriniz var demektir.



2.Tripod. Cok pahali olmayan orta kaliteli bir tripod ilk başlarda işinizi görecektir.Konuda bahsettigim gibi cok ucuzuna kaçmamalısınız.Tripod keskin fotograflarin sırrı.



3.Uv filtre : Cok pahali olmayan bu malzemeler,hem ışığın lensinizde hareler yapmasını engelliyor,parlak uv ışıklarını kesiyor.Aslen de çarpmalara ve çizilmelere karşı lensinizini koruyor.Önemli bir aksesuar daha.



4.Hafıza kartı : Makinayi kullanabilmeniz için mevburi edinmeniz gereken bir aksesuar. 1 2 püf noktası var. Tek bir tane büyük kapasiteli bir kart almaktansa Mesela tek 8gb yerine 2 adet 4 gb kart daha faydali olabilir Peki neden ?

1.Büyük hafizali kartlar doldukça makinayi yavaşlatmaya başlar.
2.Hafıza kartınız bozulursa ve bütün fotograflar tek kartta olursa,tamanını kaybedersiniz.

2 kart bulundurmanız hem makinanin hızı hem de gerekli bir durumda fotograflarinizi kurtarmanız acısından oldukca faydali olacaktir.



Tabi edinmeniz gereken bütün aksesuarlar malesef bunlar degil,kullanım amacınıza göre edinmeniz gereken aksesuarlar artarak devam edecek :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder